Het totaal aan het weer gerelateerde uitgekeerde schadebedrag in 2021 komt uit op ruim 465 miljoen euro, wat blijkt uit het Dashboard Klimaatschademonitor.

Wat opvalt is dat de schadepieken steeds hoger worden.

De bedragen die in het dashboard worden weergegeven gaan over particuliere schades, aangevuld met de zakelijke schades voor de grootste schadegebeurtenissen. In een reactie op de tweede Klimaatschademonitorย benadrukt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, dat het schadebedrag in de toekomst nog veel hoger uitvalt als we nu niet ingrijpen. Door als samenleving de juiste preventieve maatregelen te nemen en ons aan te passen aan de klimaatverandering, is meer dan 20% van de weer gerelateerde schade te voorkomen.

๐—ญ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ
Omdat dit jaar voor het eerst ook de zakelijke schade is meegenomen bij de grootste schadevoorvallen, wordt duidelijk hoeveel impact weerschade heeft op de zakelijke markt.

Het gemiddelde schadebedrag dat verzekeraars sinds 2007 jaarlijks uitkeren aan weer-gerelateerde schade aan gebouwen en autoโ€™s bedraagt volgens het Verbond van Verzekeraars 325 miljoen euro.
(Bron: InFinance; 11-10-2022)