Op vakantie naar het buitenland? Dan is het slim om je verzekeringen onder de loep te nemen. Sommige zorgkosten worden namelijk vergoed uit je zorgverzekering. Andere kosten vallen weer onder de reisverzekering. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen en voorkom onverwachte hoge kosten:

Zorgverzekering: deze kosten krijg je vergoed

Vanuit de basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd tot het tarief dat in Nederland geldt. In sommige landen, zoals Zwitserland, Spanje en Turkije, zijn de kosten vaak hoger dan in Nederland. Dit betekent dat je basisverzekering dan niet alle zorgkosten vergoedt. Wil je voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je spoedeisende hulp nodig hebt? Dan kun je je hiervoor verzekeren.

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten met de module medische kosten. Ook dan krijg je een volledige vergoeding van de kosten.

Reisverzekering: deze kosten krijg je vergoed

– Kosten om naar huis te gaan. Bijvoorbeeld omdat je door ziekte niet meer zelf kunt rijden.

– Kosten omdat je door ziekte of een ongeluk langer op vakantie moet blijven.

– Kosten als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt en naar huis moet bellen.

Natuurlijk ben je vanuit je reisverzekering ook verzekerd voor vergoedingen die niet met zorg te maken hebben. Bijvoorbeeld verlies, diefstal of schade aan je bagage. Of schade aan je vakantieverblijf.

Kosten die je zorgverzekering niet vergoedt

De extra module Medische kosten vergoedt de noodzakelijke medische kosten die je in het buitenland maakt en die je zorgverzekering niet vergoedt.

(Bron: Nat. Nederlanden; 21-06-2023)

#vakantie #buitenland #verzekering #reis #zorg