Hoe zit het ook alweer? Een beperkt cascoverzekering geeft een vergoeding bij een schade waar de klant zelf niets aan kunt doen.
Bijvoorbeeld: de auto wordt gestolen, door storm ontstaat schade of de auto brandt uit. Ook als het alleen een gebroken of gebarsten ruit betreft, biedt de beperkt cascoverzekering uitkomst. Bij al deze schades krijgt de klant een vergoeding zonder dat dit schadevrije jaren kost.
Er is een uitzondering!
Bij de meeste verzekeraars valt vandalisme onder de volledig cascodekking en niet onder de beperkt cascodekking. Op zich vreemd, want dit is schade waar u niets aan kunt doen. Een volledig cascoverzekering geeft daarnaast ook een vergoeding als de schade ontstaat omdat de klant deze zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld: u veroorzaakt zelf een ongeluk of u heeft door eigen schuld parkeerschade. Uw verzekeraar geeft dan een vergoeding maar u levert wel schadevrije jaren in.
Zoals u onderstaand kunt zien, heeft u in de meeste gevallen een volledig cascodekking nodig. De meest voorkomende schade door vuurwerk is bovendien lakschade. Dit maakt onze stelling ‘Schade aan uw auto door vuurwerk is niet verzekerd bij een beperkt casco dekking’ in de meeste gevallen helaas tot een feit.
(Bron: AMweb; 23-12-2022)